http://gebergte.butnaru.be/#6
http://speleologie.butnaru.be/#4
http://foto.butnaru.be/#8
Header image  
ORSOBIANCO's hobby's
 
 
    home
 
Speleologie


Wie de karstgebieden kent, kan ook niet anders dan ook de vele wijnstreken met zijn veredeld druivensap leren appreciëren.
In de jaren zeventig lag het accent vooral op het verder ontdekken van het gangen en putten in het systeem van de Siebenhengste ten noorden van Interlaken in Zwitserland. Kilometers onderaards parcours werden hier in kaart gebracht.
Nog later kwamen expedities naar de Berger in de Vercors, de toenmalige diepste grot ter wereld, aan bod.
In Italië werden verschillende grotten in kaart gebracht in de gebieden van Bergamo en Carara. Zo was het complex van de de Antro del Corchia, Figierra, Farolfi vooraleer dit een toeristische grot werd, een reeks expedities waardig.
Wat de speleologie betreft staat er nu een punt achter.
De hoogtepunten waren het behalen van mijn monitoraat Speleologie in 1984 en de afsluiter in 2005 een expeditie naar Jemen, Socotra, eiland in de Indische oceaan.Alpinisme & via ferrata


Sinds de jaren 70 tot nu blijft dit mij steeds bekoren. In de jaren 70 was het speelterrein het Mont Blanc massief en het zuidelijker gelegen Gran Paradiso massief. Alle klassiekers moesten eraan geloven, maar een van de mooiste is de Dent du Geant en de Arréte de Rochefort.
Een variante van het alpinisme, Via ferrata laat mij nog steeds ten volle genieten van hoogtes.

Hiking & trekking


Trekking door de Hardanger Vidda in Noorwegen of langs de GR20 in Corsica blijft een uitdaging en plezier.

GPS


Door de familie trekkings in de Hardanger Vidda van Noorwegen is dan ook het hand-GPS gebruik opgedoken.
Zo is dit ook als een nieuwe hobby uitgegroeid.

Geocaching


Geocaching
Geocaching is een nieuwe sport binnen het GPS gebeuren. De sport bestaat uit het verbergen van een schat die door derden via GPS kan gevonden worden. Enkel coördinaten geven is niet meer voldoende. Soms is het een parcours volgen met zoekopdrachten om de uiteindelijke schuilplaats te vinden.

De caches
De caches bestaan meestal uit waterdichte dozen waarin zich voorwerpen bevinden die eventueel uitgewisseld kunnen worden of zelfs naar andere caches moeten overgebracht worden als opdracht. (travel bugs) Meestal kan je kommentaar in een logboek kwijt.De geocachers-community
De gehele wereld is inmiddels bezaaid met caches. Meer hierover kan je vinden op

www.geocaching.com

www.geocaching.be

Profile for orsobianco